TÜGVA İl Temsilcisi Deniz’den Başkan Ensari’ye ziyaret

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Van İl Temsilcisi Mehmet İsa Deniz, beraberindeki heyetle Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’yi makamında ziyaret etti.

22 Ocak 2021 11:54

Çaldıran’da kapanan yollar tek tek açılıyor

Çaldıran ilçesinde üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, kapanan 102 mahalle yolunun açılması için de çalışmalar aralıksız sürüyor.

22 Ocak 2021 11:51

Hamile kadın 4 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı

Çaldıran ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışından dolayı yolu kapanan mahallede mahsur kalan hamile kadın, ekiplerin 4 saat süren çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.
Çaldıran ilçe merkezine 20 kilometre mesafedeki İncealan Mahallesi’nde doğum sancıları başlayan Bilcan Turan’ın yakınları, yolun kapalı olması nedeniyle Turan’ı hastaneye götüremeyince yardım talebinde bulundu. Hastayı almaya giden ambulans mahalleye 15 kilometre kala tipi nedeniyle kara saplandı. Bunun üzerine bölgeye yönlendirilen Çaldıran Belediyesi karla mücadele ekipleri, ambulansı bulunduğu yerden çıkardı. Yoğun kar ve tipiye rağmen yolu açan ekipler, sağlık görevlilerinin hastaya ulaşmasını sağladı. Evde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Çaldıran Devlet Hastanesine kaldırılan Turan’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

21 Ocak 2021 09:52

Çaldıran’da model uçak eğitimi alan öğrenciler TEKNOFEST’e hazırlanıyor

Çaldıran Belediyesi, model uçak yapma ve model uçak uçurma kursuyla öğrencileri TEKNOFEST'e hazırlıyor.

14 Ocak 2021 10:01