Çaldıran a 15 temmuz etkinliği

Çaldıran ilçesinde 15 temmuz 2016 tarihinde yapılan FETÖ terör örgütünün kalkışmasını 4 . yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Çaldıran ileçsinde bu gün saat 10.00’da Çaldıran İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce 15 Temmuz bisiklet ve kros yarışması ile başladı. Program, Merkez Camiinde kılınan akşam namazının ardından protokol topluca hükümet konağı önüne gelerek bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam edildi. Burada bir konuşma yapan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, ”15 Temmuzda Fetö terör örgütünün darbe kalkışması ihanet ve işgal girişiminin bertaraf edilmesinin 4. yıl dönümünde unutulmasına, unutturulmasına ve ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına milli hafızalarımızı canlı tutmak için huzurunuzda bulunmaktayız.
Dinimizin, devletimizin ve milletimizin düşmanı elebaşı Pensilvanya’daki FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 daki işgal ve isyan ile darbe kalkışmasının tarihin çöplüğüne gömülüşünün 4. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşların direnişi hukuk devletinin hak ve özgürlüklerin zaferidir. Milli iradenin zaferidir. Demokrasinin zaferidir. Hakla batılın savaşı sonucunda hakkın galip gelmesidir ve 15 Temmuz milletimizin, ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıktığının en önemli göstergesidir. FETÖ ve tetikçileri efendilerinin emriyle Peygamber ocağı kahraman ordumuzun ayyıldızlı üniforması altına gizlenerek milletin parasıyla alınan silahları alçakça millete çevirmekten bir an tereddüt etmemişlerdir. 251 şehidimiz, 2193 gazimiz olmuştur. 15 Temmuz hain kalkışmada canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum dedi.

Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kürtçe Mevlid-i Şerif’in okunmasının ardından, sinevizyon gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından gece sat 12.13’te salanın verilmesi ile program sona erdi.
Törene Çaldıran Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Şefik Ensari, Cumhuriyet savcıları Mehmet Recep Kantarmış, Kemal Doğtekin, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, Garnizon Komutan Piyade Albay Özkan Kantemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, İlçe Müftü Vekili M.Emin Avcı, siyasi parti temsilcileri STK lar çok sayıda halk katıldı.