Merkez Caminin Temel Atma Töreni

Kaymakam ve Belediye Başkan v. Tekin Dundar Merkez Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirdi.

Törene Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Tekin Dundar, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, İlçe Jandrama Komutanı Binbaşı Mehmet Diki,  siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu istiklal Marşı ve Kuran- Kerim okunmasının ardından açılış törenine geçildi.

Törende konuşan Kaymakam Dundar,” Çaldıranımız hizmetleriyle yatırımlarıyla, sanayisiyle ticaretiyle ve en önemlisi maneviyatıyla güzel gelişmelere sahne oluyor. Bugün de hayırlı bir iş için bizleri bir aray getiren, Yüce Rabbimizin, ‘İyilik yapmak ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın’ fermanına uyarak el birliği ile gönül birliği ile yapılacak camiinin temel atma töreninde bir aradayız. Bu hayırlı işe öncülük eden herkesten Allah razı olsun. Temelini atacağımız camiinin ibadete açılmasına kadar geçen sürede desteklerimizi esirgemeyeceğimizin bilinmesini isterim. Son olarak bu önemli ibadethaneye gönül veren başta esnafımız olmak üzere kıymetli hayırseverlerimize, esnafımıza teşekkür ediyorum. Caminin önce bölge halkımıza ve tüm ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hemşerilik bilinciyle yaptıkları bu hayrın Allah katında kabulünü niyaz ederim. Rabbim, kıyamete kadar camimizin dimdik ayakta durmasını ve cemaatle dolmasını nasip eylesin. Ezan susmaz bayrak inmez diyerek, bu camimizden yükselecek duaların Yüce Allah katında kabulünü diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmaları ve  Kurban kesiminden sonra Çaldıran  Kaymakamı ve Belediye Başkan v. Tekin Dundar  ve İlçe Müftüsü Fikri Göncü temel atma törenini vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi.