MÜSİAD Van Şube Başkanı Bakan’dan Başkan Ensari’ye ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Muzaffer Bakan, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’yi makamında ziyaret etti.

MÜSİAD Van Şube Başkanı Muzaffer Bakan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Başkan Ensari’yi tebrik ederek, ilçenin kalkınması için ellerinden gelebilecek her türlü desteği verebileceklerini ifade eden Bakan, “Çaldran gelişmekte olan ve özellikle kış turizmi konularında kalkınmaya yönelik bir ilçemizdir. Hem buradaki ticaretin canlanması hem de kış turizminin yaygınlaştırılması ilçeye büyük ölçüde katma değer sağlayacaktır. Burada yapılabilecek her türlü kalkınmaya MÜSİAD olarak desteklemeye hazırız” dedi.
Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ise, MÜSİAD heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Çaldıran gelişmekte olan bir ilçedir. Son iki yılda ilçemize ciddi anlamda hizmetler yapılmıştır. İlçemiz, kışın ciddi anlamda kar yağışının olduğu ender yerlerden biridir. Bu kar yağışını fırsata dönüştürerek, ilçemizde mevcut olan termal kayak merkezimizdeki turizmi daha da yaygınlaştırarak burada termal tesisler kurulmalıdır. İlçemizde su sıcaklığının 85 santigrat dereceye ulaştığı kaynaklar bulunmaktadır. Bunu değerlendirerek kayak merkezi yanında termal oteller kurulmalıdır. Dünyada termal su kaynakları ve kayak merkezinin ender bulunduğu yerlerden biridir. Birçok hastalığa şifa olacak su kaynaklarımızı termale çevirerek ilçemize büyük ölçüde katma değer sunulabilir. Bu anlamda MÜSİAD Şube Başkanımızın bizlere verecekleri desteklerden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.