Van ve ülke genelinde yaşanan felaketler ve milletin selameti için dualar edildi kurbanlar kesildi.

Van-Bahçesaray kara yolunda meydana gelen çığ faciasında şehit olanlarla İstanbul'daki uçak kazasında hayatlarını kaybedenler için Van’ın Çaldıran ilçesinde mevlit okutularak kurbanlar kesildi.

Çaldıran Kaymakamlığı ve belediyesinin ortak organize ettiği mevlit programına Çaldıran Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece ve çok sayıda vatandaş katıldı. Van-Bahçesaray kara yolundaki çığ felaketinde, Elazığ’da yaşanan depremde ve İstanbul’da düşen uçakta hayatlarını kaybedenler ve tüm şehitler için Çaldıran Merkez Caminde Cuma namazı öncesi mevlit okutuldu. Cuma namazı çıkışında ise Müftü Vekili M. Emin Avcı’nın okuduğu dualarla kurbanlar kesildi.
Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ise, son zamanlarda ülkemizde yaşanan afet ve felaketlerde onlarca insanımızın şehit olduğunu söyleyerek “Elazığ’daki depremde, Van’da yaşanan çığ faciasında, İstanbul’da düşen uçakta ve sınır ötesinde vatan uğruna hayatlarını feda eden onlarca şehidimiz oldu ve onlarcası da yaralandı. Çaldıran halkı olarak bizler de ülkemiz insanları gibi kenetlendiğimiz ve aynı acıyı yüreğimizde yaşadığımızı hissederek Cuma namazında binlerce Çaldıranlının katılımıyla Mevlid-i Şerif okutarak, bu tür bela ve musibetlerin ülkemizde bir daha yaşanmaması için ellerimizi semaya kaldırarak dualarda bulunduk. Son dönemlere yaşanan olaylarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi şükranla yad ederken, olaylarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.